Forskudsopgørelsen 2024: Få fem gode tips

Forskudsopgørelse 2024

Har du økonomiske forhold, der rækker over landegrænserne, er der ekstra god grund til at kigge forskudsopgørelsen for 2024 efter i sømmene. For den automatisk genererede forskudsopgørelse vil næppe kunne fange de forhold, der gælder lige for dig. Du kan have købt eller solgt hus i udlandet, måske er du blevet udstationeret – eller du har indtægter fra udlandet… mulighederne er mange.

Har du betalt skat af din udenlandske ejendom? Læs mere her

Her er 5 gode tips til tjek af forskudsopgørelsen for 2024

  1. Tjek din forskudsopgørelse allerede, når den dukker op i din personlige skattemappe på skat.dk i november 2023, men gentag også øvelsen et par måneder inde i 2024. Så har du set, hvordan de første måneder falder ud, og du kan nemmere danne dig et overblik. Forskudsopgørelsen kan sagtens rettes flere gange i årets løb, hvis det er nødvendigt.
  2. Der kan gå lang tid før en eventuel overskydende skat udbetales, og jo bedre du er til at sørge for, at din forskudsansættelse afspejler de faktiske forhold, jo længere tid er dine penge i din pung.
  3. Mangt og meget kan give anledning til at ændre din forskudsopgørelse: I flæng kan nævnes flytning til og fra udlandet, ændret løn, ægteskab/skilsmisse, ejerbolig, ændret overskud af virksomhed, omlagte lån – eller måske er du gået på barsel? På deltid? Eller på pension?
  4. Ligger dine indtægter i den gode ende, er det særligt vigtigt at kigge på forskudsopgørelsen. For kommer du over topskattegrænsen på 568.900 kroner, vil din skatteprocent stige. For så skal du betale yderligere 15% i skat af indkomsten over denne grænse.
  5. Når du alligevel er i gang, så kig også på dine 2023-tal. Ser din forskudsopgørelse for 2023 ud til at ramme korrekt? Ellers kan du stadig må at rette op på det i løbet af de sidste måneder af 2023.

 

Har du brug for hjælp til at tjekke din forskudsopgørelse? Kontakt os gerne, vi har mange års erfaring i skatteforhold hen over landegrænserne.

Vidste du, at…

…forskudsopgørelserne fremover også viser, hvor meget boligskat du skal betale? Ejendomsværdiskatten har altid stået opført på forskudsopgørelsen og dermed årsopgørelsen, men den anden boligskat, grundskylden, er blevet opkrævet to gange om året af din kommune. Fremover kan du se det hele på forskudsopgørelsen – så det er også værd at tjekke, inden 2024 starter.

Hvad er en forskudsopgørelse?

Forskudsopgørelsen er et løbende budget over din indkomst og skat, men indtil du selv har efterset den, kan vi lige så godt kalde den for en spådom. For Skat har ikke ægte indsigt i dine forhold; forskudsopgørelsen, som den ser ud, når den dukker op i din skattemappe, er typisk en fremskrivning af de forhold, der gjaldt for dig i året før. Meget kan være ændret i dit liv, som skattevæsenets algoritmer ikke lige fanger.

Betaler du skat i flere lande? Læs mere her…

Vi ser rigtig mange med fejl i forskudsopgørelsen, og det gælder især for personer, der har forhold, der rækker over landegrænserne. Vi har hjælper gerne – skriv til os på info@inwema.dk eller ring på tlf. +45 3169 3169.