Giv din forskudsopgørelse lidt opmærksomhed

forskudsopgørelse 2020

Er du blevet udstationeret? Har du købt hus i udlandet? Har du arbejdet hen over landegrænserne? Eller haft indtægter fra udlandet? Ja, så er der god grund til, at du giver din forskudsopgørelse særlig opmærksomhed. For det er blandt andet situationer som de fire nævnte, der kan resultere i en grim skatteoverraskelse i slutningen af 2020.

Fra slutningen af november 2019 har forskudsopgørelserne været tilgængelige på skat.dk, og her er det vigtigt ikke at tro på, at alle de automatiserede indberetninger er tilstrækkelige. Er din situation ændret betydeligt i 2019, skal det også afspejle sig i din forskudsopgørelse for 2020. Bliver din trækprocent for lav, kan det måske nok føles behageligt i starten, men det giver i den sidste ende en slem hovedpine i form af et skattesmæk.

Mange, der har haft en engangsindtægt i et år, oplever, at Skat uden videre medtager de samme indtægter de følgende år. Det bør der reageres på, idet det ofte giver anledning til udskrivning af fejlagtige B-skatterater. Andre har måske fået arbejde i udlandet, er gået på pension, blevet gift eller skilt, har solgt fast ejendom, er flyttet til udlandet eller er flyttet tilbage til Danmark igen. I alle disse særlige situationer vil der være ekstra grund til en gennemgang af den foreløbige skatteansættelse for 2020.

Du kan stadig ændre forskudsopgørelsen 2020

Har du ændret skattestatus, fx er gået fra at være fuldt skattepligtig til at være blevet begrænset skattepligtig, vil du få årsopgørelsen senere, hvis dette ikke er afspejlet i den foreløbige skatteansættelse for 2020.

Nåede du ikke at ændre din forskudsopgørelse for 2020 inden årsskiftet, har du stadig mulighed for at ændre den i løbet af 2020. Blot gælder det, at jo senere du foretager rettelserne, jo mere vil Skat interessere sig for årsagen til rettelserne.

Hvis du er i tvivl, hjælper vi gerne. Vi har mange års erfaring med komplicerede skatteforhold hen over landegrænserne. Kontakt os på info@inwema.dk og få din forskudsopgørelse bragt i god form.