Selvangivelse 2021: Har du forhold, der rækker over landegrænserne?

Få styr på din selvangivelse

Det er altid vigtigt at tjekke sin selvangivelse, men har du forhold, der rækker ud over landegrænserne, er det slet ikke til at komme udenom at dykke ned i din skattemappe. For de automatisk dannede årsopgørelser fra Skat er langt fra altid rigtige.

Fra midt i marts 2022 kan du gå ind i din skattemappe på skat.dk og se, om der er dannet en årsopgørelse for 2021, og om den ser rigtig ud. Hvis du selv har svært ved at overskue de mange tal og regler, er det måske her, du skal overveje at indhente hjælp til selvangivelsen.

Skal du udstationeres i 2022? Læs mere her…

Selvangivelse med mange valg

Hvis du har indkomster fra udlandet, erhvervsmæssig virksomhed som fx boligudlejning eller andre komplicerede forhold, vil du ofte stå med valg, hvor det ikke er særligt nemt at overskue, hvad der er bedst for dig. Skatteregler og skatteberegninger er komplicerede, og spørger du dig for hos Skat, vil det meget sjældent være muligt at finde en medarbejder, der kan give et klart og fyldestgørende svar.

Hvis du har skattemæssigt komplekse forhold, vil der sandsynligvis også gå lang tid, før selvangivelsen er klar- Det kan betyde en del i kroner og ører, at du får den korrekte årsopgørelse hurtigt.

Hjælp at hente

Her hos Inwema har vi mange års erfaring med komplicerede skatteforhold, både for mennesker og virksomheder. Vores kendemærke er et indgående kendskab til skatteforhold, der rækker ud over landegrænserne. Vi tager altid udgangspunkt i din personlige situation, der jo i sagens natur ikke kan klares ved at bruge de interne danske skatteregler. Her skal inddrages både danske og udenlandske skatteregler og tages højde for, hvad der findes af dobbeltbeskatningsaftaler og andre aftaler mellem landene.

Det ville glæde os at hjælpe dig. Du finder vores kontaktoplysninger her.

 

Tidslinje

  • Medio marts 2022: Skattemapperne åbner i skat.dk’s TastSelv, og du kan lave eller rette i din selvangivelse for 2021
  • Medio april 2022: Udbetaling af overskydende skat, hvis årsopgørelsen for 2021 er klar
  • 1. juli 2021: Frist for at indbetale restskat uden det dyre procenttillæg