Din selvangivelse 2018

Mandag den 11. marts 2019 kan ca. 85% af os se vores årsopgørelse for 2018 ved at gå ind på den personlige skattemappe på skat.dk. Har du korrektioner hertil, kan disse samtidig foretages elektronisk. Uofficielt vil det formentlig allerede fredag den 8.marts være muligt at se tallene, hvis billedet fra sidste år gentages, og hvis omfanget af nettrafikken ikke blokerer for adgang.

For ca. 15% vedkommende mangler der data for, at der kan dannes en årsopgørelse. Her må du eller din rådgiver præsentere de manglende oplysninger og foretage korrektioner, der gør, at selvangivelsen bliver korrekt. Det er typisk resultat af selvstændig virksomhed eller udlandsforhold der gør, at der skal udarbejdes en selvangivelse for modtagelsen af en årsopgørelse. Ved skattemæssigt komplekse forhold kan der fra selvangivelsens indsendelse gå adskillige måneder, før årsopgørelsen er klar.

Har du betalt for meget i foreløbig skat, kan du få pengene tilbage fra 5. april med rentetillæg på 0%. 
Har du rettelser til din årsopgørelse, skal du indtaste disse i din skattemappe senest den 24. marts, hvis du vil have pengene tilbage den 5. april. Har du betalt for lidt i foreløbig skat, skal du betale en dag til dag rente på 2,2% p.a. i perioden fra den 1. januar 2019 til 30. juni 2019 og 4,2 % fra den 1. juli 2019.

Det er således nu du skal i gang med at samle grundlaget for selvangivelsen. Du skal så også overveje, om du skal indhente hjælp til selvangivelsen, eller om du kan klare det selv.

Har du indkomster fra udlandet, erhvervsmæssig virksomhed, herunder boligudlejning eller andre komplicerede forhold eller bare mange skatterelevante transaktioner, kan der være grund til at få professionel hjælp, idet du ofte ved udarbejdelsen af selvangivelsen vil have valg, hvor det ikke særlig nemt at gennemskue, hvad der er bedst for dig.

Ved udlandsforhold kan selvangivelsen ofte ikke indtastes elektronisk, idet Skat ikke har tillid til at andre end Skat kan gøre det rigtigt. Man undres over dette, især når man konstaterer antallet af forkerte årsopgørelser, når Skat selv står for indberetningen. Antallet af forkerte årsopgørelser er rigtig stort. For mange personer er det ikke muligt at kontrollere, om årsopgørelsen er rigtig bl.a. fordi både skatteregler og skatteberegninger er komplicerede og uoverskuelige. Spørger man ind til årsopgørelserne hos myndighederne, vil man ofte konstatere, at det ikke er muligt at finde en person, der kan svare på de spørgsmål man har, hvorfor man sendes fra person til person, der kan svare på hver sit lille delområde.

Har du brug for hjælp til at udarbejde din selvangivelse og kontrollere din årsopgørelse, så kontakt os på info@inwema.dk eller ring til os på 3169 3169.

Vi tager udgangspunkt i din personlige situation, der jo især ved udlandsforhold ikke kan klares alene ved at bruge de danske interne skatteregler. Vi sætter os ind i situationen, hvilket ved udenlandsk indkomst ofte betyder, at der skal inddrages både danske og udenlandske skatteregler samt aftaler mellem landene. Dette kræver manges års erfaring og opbygget viden samt dagligt arbejde hermed. Det ville glæde os at hjælpe dig!

Skattejurist Hans Birkholm

Hillerød d. 24. januar 2019